skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
DOS ’37 – PH3: Ai, Ai, Ai

DOS ’37 – PH3: Ai, Ai, Ai

Stipt 13.30 was iedereen aanwezig om zich te verplaatsen richting Vriezenveen. Omdat dit geen wereldreis is waren er verbaasde gezichten over dit tijdstip omdat dit 1 uur en 15 minuten voor de wedstrijd is. Joost had hier – met behulp van Koos – een onnavolgbare uitleg over. Normaal gesproken zijn we voor uitwedstrijden 1 uur en 15 minuten voor aanvang van de wedstrijd. De wedstrijd was volgens Joost om 14.30, dus 13.15 aanwezig, zou je zeggen. Maar we moesten om 13.30 aanwezig zijn. Dit omdat Dos zo dichtbij is dat 1 uur en 15 minuten niet nodig is. Echter bleek dat we om 14.45 moesten voetballen, dus we waren toch 1 uur en 15 minuten voor aanvang aanwezig. Snapt u het nog?

 

Zoals de vaste lezer al weet blinkt dit team uit in het verkorten van de warming up. In dit geval hielp het ook mee dat er op het veld nog een dameswedstrijd bezig was. Toch nog enkele opmerkelijke zaken van achter de goal:

 • Perik 8.? schoot na 20 keer nog steeds niet op de lat.
 • Een dame uit het veld schoot uit frustratie onze bal – die in het veld was gekomen – over de hekken.
 • Gijs schoot een bal zonder frustratie over de hekken.
 • Vuller oefende op kopballen, al had hij dit zelf niet door (sorry Vul).
 • De rest lag op de grond te wachten tot we konden starten.

Toen we eenmaal koud – of toch warm door het weer – aan de aftrap stonden was de redenering dat we de 10 minuten die we niet besteed hadden aan de warming up ten goede zou komen aan de laatste 10 minuten van de wedstrijd.

 

Opstelling: Wouter; Gijs, Jelle, Bennie, Josh; Philip, Vuller, Ruud; Perik 8.?, Bettus, Boog

Wissels: Bossen, Lange en Pan

 

We kwamen goed uit de startblokken. Wouter had de lange ballen goed aan het draaien en we gaven weinig kansen weg. Boog maakte na een kwartiertje spelen de 0-1 op aangeven van Perik 8.2. Vervolgens werd het na een half uur 1-1 na een fout van Bennie of was het Bettus die de verdediger door liet lopen? Tussendoor moest Gijs nog van het veld omdat zijn hamstring het begeven had. Bossen was zijn vervanger. Voor de rust scoorde vuller de 1-2 op aangeven van Perik 8.3. Kregen we een penalty tegen na een fout van Bennie of was het Bettus die de verdediger door liet lopen? En vloog ook nog de 3-2 ons om de oren na een fout van Bennie of was het Bettus die de verdediger door liet lopen?

 

Joshua werd vervangen door Pan en we begonnen met wind tegen aan de 2e helft. Dos kwam wat beter in zijn spel en liet PH lopen. Toch scoorde PH de 3-3, dit was een eigen goal op aangeven van Perik 8.4. Lange kwam in het veld voor Bettus. Toen braken de laatste 10 minuten aan, dit waren de minuten die we zouden winnen door de verkorte warming up weet u nog? Niets bleek minder waar. De 4-3, 5-3 en 6-3 volgden elkaar in snel tempo op. Tussendoor maakte Boog nog de 6-4 op aangeven van Perik 8.5 maar dit was tevergeefs. Eindstand 7-4.

 

Wist je datjes:

 • U zult gelezen hebben dat er twijfel bestaat over de oorzaken van de tegengoals in de eerste helft. De heren in kwestie (Bennie en Bettus) gaven aan dat het beter is om met elkaar in gesprek te blijven dan elkaar de hersens in te slaan. Dit gesprek hebben ze dan ook uitvoerig gevoerd gedurende eerste helft, de rust en de tweede helft. Of dit gesprek tijdens de Hollandse avond verder is gegaan is niet bekend. Naar verluid is een referendum nodig om dit meningsverschil te slechten.
 • Uw verslaggever heeft nooit begrepen wat Perik 8.? betekent. Maar gedurende deze wedstrijd wordt het duidelijk dat dit over het aantal assists van deze speler gaat. De teller loopt op.
 • Maar, door deze assists bevestigt Perik 8.? dat hij geen goeie spits (meer) is. Als regionaal bekend amateurvoetballer is D. recent geinterviewd door Rob Hoekschop (hier te vinden). In dat interview stelde hij dat een spits die geniet van een assist geen echte spits is. 4 assists in een wedstrijd, hij genoot er zichtbaar van, zaterdagmiddag.
 • Dat de linksbackpositie het afvoerputje van de opstelling is bleek afgelopen donderdag na de training maar weer. Tijdens het wekelijkse latje schieten bleven Joshua en Pan over in de grande finale. Gelukkig is sinds kort de zomertijd aangebroken, anders waren de elektriciteitskosten voor de verlichting weer gestegen.
 • Na de training kwam ons ter ore dat enkele bestuursleden urenlang hadden vergaderd over de aankleding van de kantine. Er waren twijfels tussen ingelijste shirtjes (van o.a. onze afwezige teamgenoot W. Brama) of vaantjes. Uiteindelijk kwam men er niet uit en is besloten niets te doen terwijl er een erg makkelijk oplossing voorhanden is: hang één shirt van Jelle neer en de hele kantine is bekleed.
 • Philip blijkt ook aanhanger van de gele-gel-theorie. Uit empirisch onderzoek bij PH3 blijkt dat mensen die deze gel hebben gebruikt een grote kans hebben om kaal te worden. Toen hij hoorde dat Bettus ook gebruik heeft gemaakt van de welbekende potten gele gel sprak hij zijn profetische woorden: “Bettus is over 8 jaar ook kaal”. We zullen op 6 april 2032 aan u melden of dit ook daadwerkelijk het geval is.

Omdat uw verslaggever niet elke week aanwezig is heeft hij wat hulp ingeroepen van de nieuwste technieken om te vragen met welke teamgenoten hij te maken krijgt. Een aantal verslagen zijn ingevoerd in het bekende programma ChatGPT met de vraag om hier persoonsbeschrijvingen uit te halen. Enkele opmerkelijke resultaten:

 • Lange: Deze speler lijkt een belangrijke rol te spelen in het team, niet alleen op het veld maar ook buiten het veld. Hij is praktisch ingesteld en zorgt voor praktische regelingen zoals vervoer en het verzamelen van geld. Lange staat bekend om zijn honger, wat soms zelfs invloed heeft op zijn prestaties tijdens de wedstrijden.
 • Jansen: Jansen lijkt een speler te zijn die in staat is om belangrijke passes en assists te leveren voor zijn teamgenoten. Zijn rol op het middenveld impliceert een goed inzicht in het spel en een vermogen om kansen te creëren voor het team.
 • Lit: Lit, wiens volledige naam niet vermeld wordt, lijkt een aanvallende speler te zijn die betrokken is bij het creëren en benutten van kansen voor het team. Zijn doelpunten en assists dragen bij aan het succes van het team, terwijl zijn bijdrage aan de teamdynamiek wordt gekenmerkt door zijn enthousiasme en vastberadenheid.
 • Bugs: Bugs staat bekend om zijn energieke spel en zijn vermogen om kansen te creëren voor zijn teamgenoten. Zijn bijdrage aan het team strekt zich zelfs uit tot zijn kapper, zoals blijkt uit het grappige verhaal over zijn blinde kapper. Bugs is een dynamische speler die zowel op het veld als in het sociale aspect van het team een impact heeft.
 • Phil: Phil, bijgenaamd Pipo, is een veelzijdige speler die zowel op het veld als buiten het veld een positieve invloed heeft. Zijn recente reis naar Zuid-Afrika getuigt van zijn avontuurlijke geest, terwijl zijn betrokkenheid bij het team blijkt uit zijn inspanningen om het team te ondersteunen en te motiveren.
 • Wouter Haarhuis: Als keeper van het team, staat Wouter bekend om zijn betrokkenheid zowel op als naast het veld. Hij is een betrouwbare doelman die zijn team motiveert en op de hoogte houdt van belangrijke gebeurtenissen. Zijn leiderschap en communicatieve vaardigheden maken hem een essentieel onderdeel van het team.
 • Heerschop: Heerschop lijkt een veelbelovende speler te zijn die zijn talenten nog verder kan ontwikkelen. Zijn positie op de bank suggereert dat hij klaar staat om zijn vaardigheden te tonen wanneer de kans zich voordoet.
 • Bennie: Bennie lijkt een centrale speler te zijn met leiderschapskwaliteiten. Zijn rol als nummer 10 suggereert dat hij een belangrijke rol speelt in het creëren van kansen voor zijn teamgenoten.
 • Jelle: Jelle lijkt een toegewijde speler te zijn die zijn taken serieus neemt. Hij is betrokken bij het team en toont inzet op het veld. Daarnaast lijkt hij een avontuurlijke kant te hebben, getuige zijn alternatieve route naar Albergen.
 • Van Duiven: Een trainer die een contractverlenging heeft getekend met een zorgverzekeraar.
 • Hazees Leeft: Vermeld als een “mystery guest” op een bijeenkomst.
 • Rupen Sjupaan: Genoemd als “backstreetboy”, vierde zijn 40e verjaardag. Betrokken bij sociale activiteiten en feestjes.
 • Thijs (Dokter): Een voetbalspeler die wordt genoemd in het verslag. Zijn bijnaam lijkt ‘Dokter’ te zijn. Er wordt vermeld dat hij een scan heeft laten maken van zijn schouder.
 • Gijs: Een speler betrokken bij de voetbalwedstrijd. Hij lijkt een actieve deelnemer aan teamactiviteiten en heeft een humoristische schrijfstijl.

 

Back To Top