Weekverslag Jeugdopleiding Week 14

Weekverslag jeugdopleiding week 14

Strakblauwe lucht, een stralende zon en voetbal. Alle elementen waren afgelopen zaterdag aanwezig voor een heerlijke voetbalochtend. Het was dan ook weer volle bak op sportpark de Veenelanden. Dus weer veel wedstrijdverslagen, maar ook aandacht voor de ballenmeiden van ons MO12-1 bij FC Twente Vrouwen en heel veel PH vrijwilligers bij FC Twente/Heracles JO8 regiotoernooi. Maar allereerst het 4 mei toernooi.

Woensdag 4 mei onderling

toernooi t/m O15.

Inmiddels een vaste traditie binnen PH op de woensdag tijdens de schoolvakanties. Dit keer dus wederom een 4 tegen 4 toernooi voor de onderbouw + middenbouw. Er hebben zich weer veel kinderen aangemeld. Echter zoeken wij nog wel wat vrijwilligers. Niet alleen trainers en leiders, maar ook ouders zijn zeer welkom om te helpen. Want zonder vrijwilligers geen toernooi. Wil je helpen neem dan contact op met Arjan Laarman op 06-82383646.

MO12-1 ballenmeiden bij FC Twente Vrouwen.

FC Twente vrouwen speelden afgelopen vrijdag thuis tegen SC Heerenveen. Dat die wedstrijd gewonnen zou worden dat stond vooraf al vast. Want wat wil je met zulke ballenmeiden. Onze eigen toppers van MO12-1 waren namelijk daarvoor uitgenodigd. Met een 3-0 overwinning werd het uiteindelijk een meer dan geslaagde avond.

FC Twente/Heracles O8 toernooi Afgelopen zondag stond er een O8 toernooi op het programma georganiseerd door FC Twente/Heracles Academie. Het toernooi werd gehouden bij Oranje Nassau en op Erve Asito. Aangezien onze toernooicommissie en vrijwilligers bekend staan als actief, betrokken en bekwaamheid werden zij daarin betrokken om mee te helpen. Het dan ook mooi om te zien dat meerendeel van de vrijwilligers dan ook van PH afkomstig waren. Daarnaast deden er ook twee O8 teams van ons mee.

JO8-2

Vanochtend moest jo8-2 tegen kosc.

Het werd een 5 tegen 5 omdat de tegenstander niet genoeg spelers had.

Het was een redelijk eenzijdige wedstrijd.

Ons team heeft goed gespeeld met mooi samenspel. Eindstand 12-3

JO8-5

Vandaag stond er weer een mooie uitwedstrijd op het programma namelijk Asv’57 jo8-1 tegen onze toppers van Ph jo8-5.

In de eerste 10 min ging het aardig gelijk op en zagen we dat de tegenstander die aardig groot waren vergeleken met die van ons dat ze er niet gauw door kwamen. 0-0 was dan ook het eerste resultaat in de eerste 10 min.

In het 2e blok van de wedstrijd voetbalde wij heel erg soepel en lieten wij de tegenstander achter de bal aanlopen. Door mooie combinaties en samen spel vielen dan ook al gauw de doelpunten 1-3 voor ph was dan ook de ruststand.

Na de rust bleef ph de tegenstander goed onder druk te zetten. Asv kwam er nauwelijks meer doorheen waardoor we in het derde blok met 2-4 voor stonden.

In de laatste fase van de wedstrijd was dan ook dat ph het balbezit bleef houden waardoor we uiteindelijk met de overwinning na huis heen gingen 2-5!!

JO8-6

Vanochtend heeft JO8-6 een mooie uitwedstrijd gespeeld tegen Oranje Nassau JO8-4JM.

In de eerste tien minuten hadden we al gauw een achterstand van 0-2. Maar al gauw werden er wat mooie goals gemaakt door PH waardoor de stand na 20 min 3-4 stond. De laatste 10 minuten scoorden de tegenstanders er nog twee goals bij. Het was voor PH wel continu wisselen omdat we met 12 waren en de tegenstanders met 8 spelers, maar óh wat een mooie wedstrijd hebben ze gespeeld! Ondanks dat de tegenstanders een kop groter waren hebben ze alles gegeven wat ze konden, en wat waren ze goed 👌 We hebben genoten van de wedstrijd!

Eindstand: 4-6

JO9-1

JO9-1 kreeg vanmorgen SDC JO9-1 op bezoek. Zonder sterkhouders Batu, Jelle en CJ was de spoeling erg dun. Lenn en Efraim uit JO8-1 hielpen ons uit de brand. Beide talenten deden het echt fantastisch. De wedstrijd was vooral veel ploeteren, zwoegen en overleven. Hiermee konden we de schade vandaag beperkt houden. 2-3 was de eindstand.

JO11-1

Vandaag kregen wij Vroomshoopse Boys JO11-1 op bezoek. Een tegenstander waar wij nog niet eerder tegen gespeeld hebben. En dat is alleen maar leuk. Het begint alleen een vervelende gewoonte te worden om de wedstrijden enorm spannend te makend voor het publiek. Na een 2-4 achterstand was er veel reparatiewerk nodig. En ook dit keer lukte dat. De wedstrijd werd omgebogen in een 8-6 overwinning.

JO11-4

Vandaag moest JO11-4 naar Bornerbroek. Na een slap begin van onze kant stonden we met de rust met 4-3 achter. Door dat wij Yannick en Morris hebben geleend van JO11-2 zag je dat zij de overhand op het team hadden. Met een goed samenspel en werd het uiteindelijk 6-8 voor ph. De verdediging heeft het vandaag erg goed gedaan. Trots op onze jongens.

MO11-1

Zaterdag met frisse moed naar Goor. JO11-2JM stond op het programma. Gerwin ging mee als extra coach/begeleider. De dag na koningsspelen waren de meiden scherp en nog zeer actief. Met de opdracht om 1op1 en naar de vrije ruimte dribbelen zijn ze de wedstrijd in gegaan. Ze zijn direct actief gaan spelen en hebben goed druk op Twenthe gezet. Het leidde er zelf toe dat we bijna voor kwamen te staan. Helaas kwamen er wel wat tegendoelpuntjes, maar zelf knokten ze ons terug de wedstrijd in en scoorden uit een prachtige opbouw vanaf Lucia, die weer een top wedstrijd keepte, via de zijkant waar Mila de bal afspeelde naar Shanilla die het afmaakte! In de 2de helft scoorde Jolien ook nog een mooie. Uiteindelijk met opgeheven hoofd met 7-2 van het veld gestapt, de kleedkamers in waar ze grote spiegels en föhns hadden. De kers op de taart.😂

MO12

MO12 tegen Quick 20, de meiden waren goed opdreef, gisteren FC Twente tegen Heerenveen gekeken, de eerste helft kwamen we voor met een stand van 0-1, de tweede helft kreeg een jongen een bal ontzettend hard tegen zijn neus aan en niemand deed er wat aan, behalve natuurlijk de meiden terwijl de wedstrijd doorliep, ze gingen kijken of het allemaal goed ging en aan de ander kant viel er dus een doelpunt van de tegenpartij. Dit was natuurlijk erg jammer, de bedoeling van de meiden was met een zorgzame intentie. En toen kwam er een hoge bal en een van de meiden beschermde haar hoofd, spel begeleider gaf gelijk een penalty. Was erg jammer met zo’n beslissing. Maar des al niet te min een ontzettend leuke en mooie wedstrijd gezien van de meiden met een leuke motivatie van FC Twente. Maar helaas met 2-1 verloren. Toppers💪-1