Weekverslag Jeugdopleiding

weekverslag jeugdopleiding

In weekverslag 5 uit fase 1 lees je weer volop wedstrijdverslagen van teams uit de jeugdopleiding van PH Almelo. Enorm leuk om te lezen hoe het gegaan is bij de verschillende teams. Helaas kunnen we niet ieder team aanschouwen elke zaterdag, maar op deze manier blijft eenieder toch betrokken. Aankomende week kunnen er alweer teams kampioen worden in fase één, je leest in de wedstrijdverslagen wie. Veel leesplezier én neem de updates weer goed door om op de hoogte te blijven!

Updates:

Herfstvakantietoernooi

Zoals bekend organiseren we bij PH elke vakantie een voetbaltoernooi op woensdag. Ook in de herfstvakantie. Zet het alvast in je agenda, woensdag 19 oktober! Geef je op bij de begeleiding van je team.

Train-de-trainer FC Twente/Heracles

Op vrijdag 7 oktober organiseren we train-de-trainer bijeenkomsten op alle zes de locaties waar de regiotrainingen van FC Twente/Heracles plaatsvinden. De coördinator van FC Twente/Heracles zal jullie door de training heen begeleiden en toelichting geven op de visie en werkwijze die wij hebben.

Aanmelden kan via onderstaande link. Vermeld daarin ook bij welke locatie je wil komen kijken.https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe0jY38SeafyLBq8K9RfJwFKVJiavI712gWZKwBIoR4Ss_g1Q/viewform.

**In verband met de wedstrijd van Heracles Almelo, zal de train-de-trainer bij PH Almelo een half uur eerder beginnen en eindigen. Zo kan eenieder op tijd bij de wedstrijd zijn

Ajax Clinic

Train een dag als een Ajax-speler! Ben jij tussen de 6 en 14 jaar oud en wil je in de herfstvakantie een dag trainen als Steven Bergwijn, Dušan Tadić of Jurriën Timber? Doe dan op maandag 17 oktober 2022 mee aan de Ajax Clinic bij PH Almelo!

________

Ingestuurde wedstrijdverslagen:

PH JO8-1:

Afgelopen zaterdag speelse PH jo8-1 speelde tegen Hellendoorn jo8-2M.

We hoopten een keerje op een sterke tegenstander!

Deze tegenstander had namelijk ook alles gewonnen. Jammer genoeg was dit niet het geval. Eindstand 8-0.

Waren ook team van de week bij PH1. Noah was pupil vd week. De rest van het team was aanwezig en zwaaide met vlaggen op het veld. Noah was er zenuwachtig, uiteindelijk voelde hij zich zo thuis dat hij bij de spelers in de dug-out ging zitten tijdens begin van de wedstrijd.

Uiteindelijk met spelers en ouders een geslaagde ochtend en middag.

PH JO8-2:

Vandaag moest jo8-2 uit bij neo Borne.

Op een kletsnat kunstgrasveld (drainage niet goed) begonnen ze de wedstrijd heel fanatiek.

Na een geweldige loopactie werd het binnen een minuut 0-1.

Het leek alsof ze hierdoor nog gemotiveerder werden en kwam Neo er echt niet aan te pas. In de eerste tien minuten stond het 4-0

Door een beetje overmoedig en alleen maar aan aanvallen denken werd het toch 1-4.

Dit vond ph niet leuk en werd er ook weer beter gestoord. Dit zorgde voor weer vier doelpunten 1-8 met rust

De jongens aangespoord om zo door te blijven voetballen en goed samen te spelen. Dit deden ze zeker maar toch ook verdedigend weer een steekje laten vallen. Na dertig minuten stond het 3-11

De laatste tien minuten was de concentratie iets minder wat resulteerde in een eigen goal🙈 maar ook drie goals voor ons.

Eindstand 4-14 super trotse ouders en trainer want bijna iedereen heeft gescoord.

Op naar de laatste volgende week thuis💪🏻

PH JO9-2:

Jo9-2 mocht vandaag uit naar svzw. Iedereen was er vandaag,  dus een heel grote groep,  betekent veel wissels. De jongens en meisjes hadden er zin in. En dat kon je in de wedstrijd terug zien. Er werd met plezier gevoetbald,  netjes samen gespeeld en al gauw kwamen we op voorsprong. Daarna werd de motivatie alleen nog maar groter en werd het doel van de tegenpartij regelmatig gevonden. Niemand wilde eigenlijk wisselen,  maar iedereen luisterde goed en iedereen heeft zijn deel kunnen voetballen. Een verdiende overwinning 0-10 was het resultaat. Precies wat ze nodig hadden na al die wedstrijden verliezen.

PH JO10-1:

🟡⚫️ Zaterdag 1 oktober stond de wedstrijd van PH 10-1 tegen Hellendoorn 10-1 op het programma ⚽️ We zijn in deze eerste periode nog opzoek na onze eerste overwinning… dat is tot op heden helaas nog niet gelukt. Dat komt niet doordat de tegenstander nou altijd zoveel beter is…PH heeft een heel erg jong team….ze zijn net 9 of worden dat binnenkort 🎊🎉 waardoor we nog al eens een tegenstander treffen die een koppie groter is en dus ook fysiek wat sterker zijn💪. Ook vandaag oogde het zoon tegenstander, waar ook nog eens bijna iedere speler zijn eigen begeleider had,  een staf van maar liefst 7 man ofzo 🤪 Maar dit x waren we vanaf de start gelijk wakker en gingen de jongens er ook gelijk vol tegenaan… de wedstrijd golfde mooi op en neer….voetballend waren we wel wat beter…. we hebben heel veel leuke dingen gezien… Cj onze topper van 10-2 heeft ons vandaag aan 2 doelpunten geholpen en onze keeper Dez hield ons her en der goed op de been en besliste zelf in de laatste 12.5 minuut de wedstrijd op een 5-2 winst💪 En de eerste overwinning van dit seizoen is een feit👊

PH JO10-2:

Afgelopen zaterdag helaas verloren uit tegen svc met 6-9 ondanks dat wij het sterkere team waren werden we zo uit de wedstrijd gespeeld,doordat de tegenstanders veel hun handjes gebruikten inplaats van hun schouders,graag een tikje na of mee gaven…maar eigenlijk was het doordat wij er zo mee bezig waren waar hun mee bezig waren,waardoor we niet meer ons eigen spelletje gingen spelen helaas,ook dit is een leermoment,op naar volgende week en dan weer vlammen.

PH JO10-3:

JO10-3 moest vandaag tegen ON en bij de tegenstander was Rick de coach: hij was vorig jaar nog onze trainer/coach! We waren extra gebrand om deze wedstrijd winnen dus!! We kwamen goed uit de startblokken en stonden snel met 0-3 voor! Daarna hadden we 10 minuten de aandacht ergens anders en stonden we in no-time met 7-3 achter.  Uiteindelijk kwamen we nog goed terug, maar net te kort voor de overwinning. Eindstand 12-9. Een beetje vertekend was het eigenlijk wel, al hun goals werden door 1 grote jongen gemaakt. Wij speelden beter als een team, maar net niet genoeg om ze af te stoppen.

PH JO11-2:

Onze toppers van de JO11-2 mochten vandaag uitslapen want we moesten pas om 10:15 aantreden bij DES in Nijverdal ⚽️⚽️. Dat was ook wel terug te zien in de wedstrijd ( beetje onwennig op het echte veld en zachte bal ) we begonnen niet heel erg sterk en deelden af en toe spelden prikjes uit over t algemeen speelde de wedstrijd ergens op het middenveld… gelukkig kwamen we eind 3de kwart door een prachtig doelpunt van Hovan ( binnenkant paal ten hoogte van de kruising ) op 1-0!! In het laatste kwart zette Sarkis goed door en kwamen we op 2-0⚽️⚽️.. door een goed uitgespeeld aanval kwam DES in de laatste minuut op 2-1!! Dik verdiende overwinning voor onze toppers🎉🎉 omdat dit de laatste wedstrijd was van onze fase en omdat David ons gaat verlaten want die gaat verhuizen hebben we onze toppers lekker voorzien van patat😀😀

PH MO13-1:

MO13-1 tegen Luctor MO13-1, na een aantal minuten kwamen we gelijk met een achter stond van 1-0, de meiden in de verdediging waren even de weg kwijt , maar naar een kort herstel kwamen we al heel snel weer op 1-1 gelijk, we liepen gelijk op met Luctor en kwamen tot aan de rust op 2-2. De tweede helft waren we sterker maar liepen te veel buitenspel, maar des al niet te min, hebben we gewonnen met 2-3 tegen Luctor. Het zijn toppers 💪🏾⚽

PH JO13-1:

Voor JO13-1 stond er een heuse derby week op het programma. Afgelopen woensdag stond de altijd beladen wedstrijd tegen Luctor JO13-1 op het programma. Voetballen tegen vriendjes, klasgenootjes, familie en kennissen… Zo’n wedstrijd wil je natuurlijk niet verliezen. Helaas gebeurde dat wel. Dan maar de rug rechten in de laatste bekerwedstrijd tegen Oranje Nassau JO13-1. Beide ploegen waren al uitgespeeld en konden dus vrijuit spelen. Het werd dan ook een heus doelpunten spektakel. Helaas niet in ons voordeel, maar met 3-4 was vooral het publiek de grote winnaar.

PH JO13-2:

PH JO13-2 ging zaterdag op bezoek bij koploper Fleringen, die ongeslagen waren. PH startte fel en met goed voetbal was het na 15 minuten 1-0. Voor rust werd het nog mooier toen de 2-0 in het netje lag. Na rust kwam Fleringen goed uit de kleedkamer met een bal op de paal. Vlak daarna scoorden ze de 2-1. PH liet er geen gras over groeien en scoorde gelijk erna de 3-1 en uiteindelijk ook de 4-1, wat ook de eindstand was. Kortom een heel mooi resultaat!!

Aanstaande zaterdag staat bij PH de kraker tegen AVC Heracles op de planning. Bij winst van PH eindigen we als eerste in de poule!!

PH JO17-1:

Zaterdagochtend (voor pubers) heel vroeg bij ON gespeeld tegen de JO17-2.

Nadat iedereen er was hebben we daar de wedstrijdbespreking gehouden. Vooral weer gehad over druk zetten en snel rond spelen.

Dat was ook goed overgekomen.

Vanaf de eerste minuut zetten we ON onder druk en ging de bal goed rond.

Na een kwartier kregen we een corner.

Pim Gierveld besloot deze strak voor te geven. Pim Nieuwenhuis stond op de juiste plek en kopte snoeihard binnen. De volgende corner was weer raak. Nu een wat geplaatste corner van Pim. Maar Arjan liep zich goed vrij en kon inkoppen.

De 0-3 was de mooiste van de middag. Een waar we op getraind hebben en waar we zelfs van de tegenstander complimenten voor kregen. De bal ging achterin rond, Daimian liet zich terugzakken uit de spits om te kaatsen, Luca trok door de spits in. De bal werd hem meegegeven en hij kwam vrij voor de goal. Alles vanuit achterin met 1x raken.

Dit was ook ruststand.

De tweede helft was nog beter van ons.

0-4 door Daimian. Hij was zeer scherp zijn bij een afvallende bal en kon intikken.

De 0-5 was van Gilano die na een solo droog in het zijnet schoot.

De 0-6 weer van Daimian. Hij sprong hoog boven iedereen uit na een hoge bal en kopte de bal over de keeper. Natuurlijk scoorde Luca ook nog weer en zette de eindstand op 0-7 door een goed schot vanaf de 16.

Prachtige wedstrijd en nu dinsdag deze goede periode belonen met de eerste plek in deze bekercompetitie door te winnen van AVC Heracles (19:15 uur thuis).