skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
PH Za3 Wint Gebroken Wedstrijd In Slotfase

PH Za3 wint gebroken wedstrijd in slotfase

De selectie moest zich om 14.45 melden in de kantine. Niet omdat er om 12.30 gevoetbald was, maar vanwege het late aanvangstijdstip van de wedstrijd(16.00). Geen enkele selectiespeler was dan ook enthousiast om te gaan voetballen. De tijd in de kantine werd gebruikt om te bepalen waar we ons avondeten zouden bestellen.  Er stond immers nog een lange avond/nacht op het programma vanwege het jaarlijkse PH Oktoberfest.
Op bezoek bij Achilles ’12 in Hengelo was er een heerlijke warming up die bestond uit het kijken van een aantrekkelijke wedstrijd op hoogstaand niveau en 2 minuten het gebruikelijke ‘ballen de lucht in schieten’.

SuccesKoos stuurde de volgende mannen het kunstgras op: W. Haarhuis; J. Potijk, S. Dijkstra(20′ R. Meijer), M. Laarman, R. Sipaan; T. van Vlijmen(50′ T. Brama), R. en T. Haghuis(35′ D. Wennink); T. Jansen(60′ J. Brama), B. Brama, D. Perik.

Achilles ’12 mocht aftrappen, produceerde een mooie aanval over vele schijven en brak zo het ijs. Helaas voor Hengeloërs ging de bal naast het doel, dit zal ze later in de wedstrijd nog opbreken. Het eerste balcontact van een PH-speler was derhalve voor keeper Wouter. PH bleek wel direct wakker geschud. Meerdere mooie aanvallen werden opgezet, helaas resulteerde geen enkele in een doelpunt. Zo werd een schot van Heerschop door de keeper gekeerd, schoot Dewi hard op de lat, Tom met buitenkant rechts op de paal en stuitte Dewi nog op de keeper. Het mooiste moment kwam van echter van onze Hansafari. Vanuit de ingooi nam hij de bal aan op de borst, om vanaf de rand van de 16, met zijn linkervoet, de bal richting doel te jagen. Helaas brak de bal uiteen op de paal.

Niet alleen deze kansen gingen verloren, PH verloor ook 2 sterkhouders. Helaas bleken het vooral figuurlijke sterkhouders te zijn. Sjoerd liet zich bij de neus nemen en veroorzaakte bij zichzelf een zogeheten Rupenase. Even later bleek de centrale verdediger van Achilles ’12 iemand te kunnen maken en breken. In deze wedstrijd was het Twan die hij brak. Op subtiele wijze viel de 130kg wegende reus op het tere armpje van onze nummer 10. Zo konden Sjoerd en Twan onder begeleiding van blessuredeskundige Wouter Hilgerink naar de Eerste Hulp.

Aangezien SuccesKoos in de eerste helft al 2 (gedwongen) wissels toepaste, vond hij het in de rust wel welletjes. Hij hield vertrouwen in de 11 mannen die de 1e helft afsloten. Met alleen nog 2 Brama’s achter de hand kan het eventueel ook te maken hebben met de clubvoorkeur, of beter gezegd de clubafkeur, van Koos.

Echter na 5 minuten in de 2e helft was Koos niet tevreden over het spel en bracht hij Thijs binnen de lijnen. Heel veel kansen werden er in de 2e helft niet gecreëerd. Na 60 minuten kwam dan de 1e wissel in de aanval, Tom werd vervangen door Joost. PH bleek nog niet gebroken te zijn en ging vol voor de overwinning. Nota bene Joost ging 15 minuten voor tijd achter een vrije bal staan en legde de bal op het hoofd van Hans, die op zijn beurt de bal in het doel kopte; 0-1. Nog ruim 10 minuten te spelen om de verdiende voorsprong om te zetten in een overwinning. In blessuretijd resulteerde goed druk zetten in een foute pass van de doelman van Achilles ’12. De bal kwam voor de voeten van Dewi en hij zette de eindstand op het scorebord; 0-2.

Uw rapporteur B. Brama

Wistjedatjes:

No Nut November is weer van start gegaan. Om deze maand door te komen heeft Mas besloten om zijn hand maar in het gips te laten zetten.

Twee weken geleden gingen een aantal selectiespelers op trainingskamp naar Amsterdam. Vooral voor Patrick was dit spannend. Hij hoopte op het weerzien van een vestje, die hij in het verleden daar was kwijtgeraakt. Nu zult u wel denken, wat is er zo bijzonder aan een vestje? Nou Patrick was zeer gehecht aan dit specifieke vestje. Volgens de man met het lange gezicht kon je dit vestje namelijk heel lekker uitdoen.

Afgelopen zaterdag was er aansluitend op de wedstrijd het jaarlijkse Oktoberfest bij PH. Zoals altijd is Za3 goed vertegenwoordigd op dit feest. Enkele ontbrekende namen waren Patrick en beide Tigrinates. De activiteitencommissie zal zich nu beraden op een naamsverandering voor dit evenement. Om Patrick over te halen zou het volgend jaar mogelijk ‘Oktobervest om lekker uit te doen’ gaan heten en om beide Tigrinates te overtuigen is het ‘Stokbrooderfest’ een optie.

Aangezien Twan nog nooit een lange liefdesrelatie heeft gehad, twijfelen sommigen of dit er ooit van zal komen. Zaterdag kwam dan eindelijk het verlossende woord; Twan is van de verkeerde hand.

Afgelopen maandag is Sjoerd bij de KNO-arts geweest om zijn neus recht te laten zetten. Dat dit mogelijk is, moet voor Rupen een grote verrassing zijn. Naar verluid is Rupen erg benieuwd naar het resultaat en overweegt hij zelfs om alvast een afspraak te maken. Het valt te bezien of er een KNO-arts bestaat die onze linksback kan helpen.

Donderdag vielen voor de 4e keer de lichten uit bij een training. De training was nog niet eens begonnen toen de verlichting het weer begaf. Na enkele rondjes te hebben gelopen, besloten de aanwezige spelers een beetje te pielen met de ballen. In het donker komen de kwaliteiten van onze selectiespelers naar boven. Diverse trucjes in het donker werden met elkaar gedeeld. Naar verluid zijn de spelersvrouwen erg tevreden met de slechte kwaliteit van de verlichting.

Door de verschillende feesten die eraan zitten te komen bij PH, is de activiteitencommissie druk bezig met het regelen van de zangers. Het is altijd weer een punt van discussie om binnen het budget te blijven. Één van de huiszangers van PH, Michael Pigge, schijnt duurder te zijn als je hem in de avond boekt. Naar verluid heeft Rupen hem in de ochtend geappt om zo gemakkelijk geld te kunnen besparen voor onze club.

We zijn met het hele team ontzettend tevreden met onze SuccesKoos. Na 2 kampioenschappen binnen 3 seizoenen staan we nu op de 2e plek in de 3e klasse. Zonder onze eigen Koos was dit alles niet gelukt. Als team hebben we besloten om er alles aan te doen om Koos voor ons team te behouden. We hebben geld bij elkaar gelegd en een speciale zetel voor hem aangeschaft. Afgelopen zaterdag mocht de trotse Koos voor het eerst plaats nemen in zijn eigen zetel.

Mocht er nog iemand belang hebben bij enkele zakken vol zand, dan kan degene zich melden bij Jelle. Na zijn verhuizing naar de Meulenbeldlaan heeft hij meerdere zandzakken gekocht. Sinds kort heeft hij ze niet meer nodig en wil hij er graag weer van af.

November is niet alleen de maand van No Nut November maar ook van Movember. Behalve Rupen zijn er meerdere spelers aan het sparen voor een mooie snor om zo aandacht te vragen voor prostaat- en teelbalkanker. Schrik dus niet als u binnenkort één van deze personen tegenkomt;

Back To Top