skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
PHza3 Speelt Met PHza4

PHza3 speelt met PHza4

Op wat een zonovergoten dag had moeten worden stond de overwinning tegen PHza4 op de planning. Daarom een geschikte dag, om al onze sponsoren uit te nodigen en te bedanken met een bokkenpootje en een biertje, waarbij zanger Jermaine Stuiver voor de muzikale entourage zou zorgen. Dat het PHza1 kampioen kon worden, zou een leuke bijkomstigheid zijn.

Dat er een enorme druk op de wedstrijd lag was duidelijk. De enig andere overgebleven titelkandidaat had in de afgelopen 2 wedstrijden 21 keer gescoord. De noodzaak tot een grote overwinning, was ook goed te zien op de training, waar ruim 4 man aanwezig was. Dit tot groot ongenoegen van de trainer, 3 van de 4 hebben wissel gestaan en Joost mocht zelfs keepen.

Onder toeziend oog van een groot aantal toeschouwers begon de wedstrijd, die onder leiding stond van scheidsrechter Tigrinate, precies om 14:45, met de volgende opstelling: Joost, Vlijm, Heerschop(45,Bennie), Hans, Ranu, Twan, Bugs(45,Rupen), Philip, De Lange, Bettus en Pieriek(20, Jelle).

De eerste goal was een aanval over vele schijven, ‘heerlijk voorspel’ zou Huls het noemen. Netjes opbouwen en afmaken op het moment suprême, was de juiste strategie volgens de expert. Dat Why Always aan het eind van de aanval stond, om het af te maken kon daarom geen toeval zijn. Kort daarna moest Pieriek het veld verlaten. Hij werd vervangen door Jelle. De zanger in spe kon weer ouderwets vlammen op de flank met de nodige goals als resultaat. Hij deed zijn naam vleestorpedo eindelijk weer een beetje eer aan. De 2-0 en 4-0 kwam van zijn voet. De 3-0 en 5-0 werden gescoord door Vlijm waarvan er 1 een intikker was, door een fout de keeper en de laatste een goed uitgespeelde counter. Tussendoor werd Phza4 met name gevaarlijk door hun rappe buitenspelers.

Na de rust werden Bennie en Rupen ingebracht, dat was volgens hun maar goed ook, omdat het volgens beide niet om aan te gluren was. Hun gedrevenheid was goed te zien, het resulteerde al snel in een eigen goal van Bennie 5-1 en Rupen heeft 3 kwartier de hielen Lubbers gezien, die hem telkens te snel af was. Gelukkig kreeg daarna Bettus het eindelijk aan het draaien. Na een stroeve eerste helft zorgde hij voor de 6-1 en 7-1. Daarna kreeg PHza4 nog een uitstekende kans, maar Joost pareerde het schot met een heerlijke Braziliaanse showduik. De Lange die ondertussen al een aantal kopkansen had gemist scoorde van randje 16 de 8-1. Ik hoor u denken, Hulsink gaat toch ook graag langs de randjes, maar die was, zonder iets te zeggen, na de eerste goal vertrokken naar huis. De 9-1 kwam van Ranu die wonderbaarlijk snel was hersteld van zijn dartblessure. In de slotfase scoorde Phza3 nog 3 keer. Hans zorgde met een prima afstandsschot voor de 10-1 waarna zowel Vlijm als Jelle beide hun derde goal maakte.

Philip

Over 2 weken is de halve finale voor de beker gepland tegen Vogido. De zoveelste herkansing om dan eindelijk een keer een halve finale te winnen en een keer de finale te bereiken.

Jermaine Stuiver deed er alles aan om een goede sfeer in de kantine te krijgen. Desondanks had hij toch Jelle nodig had om iedereen op de stoelen en tafels te krijgen. De bijna rappe flankspeler was niet te beroerd om zijn zangtalent te laten horen in de kantine. Mocht u aan avond Huisje op Wielen op repeat willen horen kunt Jelle inhuren als zanger.

Met nog 5 wedstrijden te spelen ziet het er steeds meer naar uit dat de beslissing gaat vallen in de laatste wedstrijd thuis tegen de Esch. Mochten we beiden met hetzelfde puntenaantal eindigen, zal het doelsaldo doorslaggevend zijn. Een belangrijk reden dat we sinds lange tijd eindelijk weer een potje de volledige 90 minuten hebben gespeeld.

Het afgelopen weekend was het weerzien met enkele trouwe oudgediende. Johnny werd genietend van de hits van Captain Jack gezien op Pump up the 90’s. En over Stikstof kan ik u zeker een mooi verhaal vertellen. Maar dat mag helaas niet. Voor de details kunt u terecht bij T. Rikhof.

Een aantal teamleden waren ook aanwezig op Pump up the 90’s voor het drinken van een paar vaten bier, onder het genot van de hits uit de tijd van Bay’s. Ook Joost blijkt een echte liefhebber te zijn. Zo liet hij zien de teksten van de liedjes beter te kennen dan de artiesten zelf. Hij schijnt binnenkort zelf een feest te organiseren onder de naam Pump up Brama. Kaarten binnenkort verkrijgbaar. Beroerde artiesten als Bizzy zullen daar niet te zien zijn. Zij waren nog niet geboren toen er nog echte muziek werd gemaakt.

U mist de rol van Wouter in deze overwinning? Dat klopt. Onze flegmatieke zijkantspeler verblijft enkele dagen in The Big Apple, NY City. Opvallend voor iemand die al moeite heeft met een vlucht naar Barcelona dat hij ruim 7 uur in een vliegtuig gaat zitten. Liefde overwint alles zullen we maar zeggen.

Tijdens en na de wedstrijd werden de doelpuntensponsoren gefeteerd, Jelle had zich uitgeleefd, prefab-tribune, bier, kip en hij had zelfs augurken gekocht. Er wordt sindsdien gespeculeerd of Jelle iets moet opbiechen, iemand ontmoet in het Almelose nachtleven?

Back To Top