Verslag Jeugd Week 6

Verslag Jeugd week 6

De zesde zaterdag in fase één was tevens de laatste zaterdag in deze fase. Een aantal teams bekroonden het proces van de afgelopen weken met een kampioenschap. Wil je weten welke teams dat waren? Lees dan het verslag over week 6. Veel leesplezier en vergeet de updates niet door te nemen om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen in de jeugdopleiding van PH Almelo.

Updates:

Train-de-Trainer FC Twente/Heracles:

Afgelopen vrijdag werd er bij PH Almelo een train-de-trainer avond georganiseerd door de FC Twente/Heracles academie. Tim van Vlijmen en Jarno Rond gaven namens de academie een inkijkje in de visie op voetbal en werkwijze vanuit FC Twente/Heracles. De deelnemers gaven aan het een inspirerende avond te hebben gevonden en nemen de kennis mee naar hun eigen vereniging. Een mooi voorbeeld hoe de regio indirect beïnvloed wordt.

Tjeerd, Jurgen en Bas waren namens PH aanwezig. Onze trainers Jorn, Jorick en Nick waren aanwezig in het praktijk gedeelte, zij geven training aan de spelers van het Regio Plan op vrijdagmiddag/avond.

Agenda jeugdopleiding:

Coming Out Week

Deze week krijgt elk team een aanvoerdersband met een regenboogvlag in het teken van de coming out week. Elke trainer kiest aankomende zaterdag een speler die deze week een echte team-player was. Op het veld én buiten het veld is deze speler een voorbeeld (een leuk idee om elke week een speler te kiezen die hierin is opgevallen). Deze speler is dus niet persé de topscorer! We delen de aanvoerdersbanden deze week uit, deze mag je dus houden.

Tijdens de Coming Out Week vinden er verschillende activiteiten plaats met als doel om het thema LHBTI+ in de sport zichtbaar en bespreekbaar te maken. Van een trainersbijeenkomst tot een kleedkamerworkshop, van het hijsen van de regenboogvlag tot een stoepkrijtmiddag. Iedereen is welkom om aan te sluiten. Meer informatie zie je op de website van het sportbedrijf: https://www.sportbedrijfalmelo.nl/comingoutweek/

Herfstvakantietoernooi

Zoals bekend organiseren we bij PH elke vakantie een voetbaltoernooi op woensdag. Ook in de herfstvakantie. Zet het alvast in je agenda, woensdag 19 oktober. Geef je op bij de begeleiding van je team. We hebben al enorm veel aanmeldingen!

Ajax Clinic

Train een dag als een Ajax-speler! Ben jij tussen de 6 en 14 jaar oud en wil je in de herfstvakantie een dag trainen als Steven Bergwijn, Dušan Tadić of Jurriën Timber? Doe dan op maandag 17 oktober 2022 mee aan de Ajax Clinic bij PH Almelo!

Ingestuurde wedstrijdverslagen:

PH JO8-1:

PH Jo8-1 speelde zaterdag ochtend uit bij de Vroomshoopse Boys jo8-3.

Bij aankomst bij de tegenstander zei de trainer zullen we wel starten met de wedstrijd. Zijn team had alles verloren en wij alles dik gewonnen. Binnen 1 min  was er een schot op de paal en alweer de 0-1. Gingen rusten met 0-10. De 2de helft hebben we de tegenstander met 1 speler meer laten spelen dit maakte geen verschil. Einduitslag 0-19.

KAMPIOEN, leuk voor het team. Uiteindelijk niet leuk als voetballiefhebber zo makkelijk kampioen te worden. Op naar fase 2 💪

PH JO8-2:

Jo8-2 moest vandaag de laatste wedstrijd tegen Zenderen.

Ze hadden er veel zin in maar helaas door een lullig doelpunt snel 0-1 achter.

Binnen 5 minuten stond het gelukkig 1-1

Bij de tweede tien minuten ging het eerst weer mooi gelijk op maar toch een achterstand van 1-3

Daarna ging het snel minder de concentratie zakte weg en na dertig minuten spelen stond het 3-8.

In de laatste tien minuten bleef het redelijk hetzelfde eindstand 4-10.

Het samenspel,  overspelen en werken voor elkaar ging heel goed. Het resulteerde helaas niet in doelpunten.

Een trotse trainer en doorwerken op het voetbal.

Dan komt het in fase twee wel goed💪🏻💪🏻

PH JO9-1:

O9-1 moest vandaag tegen Excelsior ’31. We wilden de fase goed afsluiten na de nederlaag van vorige week en dat was te zien. Goed spel, leuke wedstrijd om te kijken. Af en toe een beetje te veel voor eigen succes maar verder goed gevoetbald. Eindstand: 12-3. Op naar fase 2!

PH JO9-2:

J09-2 tegen ON

Trots op onze toppers, thuiswedstrijd gespeeld, en wat deden ze het goed na 5 min lag de bal er al in 1-0 daarna ging het mooi gelijk op, moesten wel veel wisselen maar dat liep mooi. uiteindelijk gewonnen met 8-4 trotse trainers op naar fase 2  💪🏻

PH JO9-3:

9.3 vandaag met geweldig voetbal kampioen geworden. Vandaag met 13-0 gewonnen.

PH MO11-1:

‘Maar nu worden we geen kampioen?’ tweede kwart is net afgelopen en MO11 kijkt thuis tegen MO11-1 Quick’20 tegen een 0-2 achterstand aan. Bij deze stand is Quick kampioen… Ruud en ik houden een peptalk dat we nog 30 minuten moeten spelen en dat alles nog mogelijk is. Ze hebben wel vaker op achterstand gestaan of 4 keer gescoord in een half uur, dus de wei in, koppie erbij en gaan voetballen! Nog geen 9 minuten later is het 2-2. En in het laatste kwartier komen ze voor met 3-2. Nog ff de concentratie erbij houden om het uit te strijden en uiteindelijk is daar het fluitsignaal! KAMPIOEN!  Familie van ons allemaal 5 jaar ouder in een uur tijd van de spanning, een zere keel van de ontlading en een diepe buiging voor de meiden van MO11-1!🥳🥳👊🏻 (zie omslagfoto)

PH MO13-1:

MO13-1 tegen Bergentheim MO13-1, we hadden een gast speelster Jill en Angel was ook weer van de partij na een hersenschudding. Wedstrijd in de eerste minuten, viel al de eerste doelpunt voor PH. We speelde veel op positie en langs de lijn waar door we mooi de bal voor het doel konden krijgen. We sloten de eerste helft met   4-2 af. De tweede helft bleven we alles vast houden met een eind stand van 7-3. De meiden hebben goed gevoetbald zijn toppers💪🏾⚽

PH JO13-1:

JO13-1 speelde gisteren een friendly thuis tegen een topploeg uit de andere hoofdklasse namelijk Vogido O13-1. Dat je op dit niveau er meteen moet staan werd de boys meteen duidelijk. Binnen 5 minuten lag de bal namelijk al 2 keer in ons netje. Om een afslachting te voorkomen moesten alle zeilen worden bijgezet. Dat resulteerde gelukkig ook in een aantal speldenprikken van onze kant met uiteindelijk een doelpunt tot gevolg. Vlak voor rust scoorden de Enschedeërs nog de 1-3.  Kortom werk aan de winkel voor Jorn en zijn mannen. Er werden duidelijke afspraken gemaakt in de rust. Hierdoor kwamen de geel zwarten ook beter uit de kleedkamer. Met beter spel resulteerde het zelfs in de aansluitingstreffer. Helaas kon de gelijkmaker niet gemaakt worden en viel het doelpunt aan de andere kant. 2-4 was dan ook het eindresultaat. Al met al weer een leerzame dag voor de boys tegen een tweedejaars topploeg dat dit jaar zeker op divisie niveau zal uit gaan komen.

PH JO17-1:

Afgelopen dinsdag de wedstrijd om de 1e plek gespeeld in de bekercompetitie tegen avc Heracles.

We hadden nog maar net afgetrapt en er kwam een hoge bal achter onze verdediging en de snelle linksbuiten kon zo doorlopen richting Cas en scoren.

Dat was ff een tegenvaller.

Maar direct daarna maakten we al weer gelijk door een mooie knal van Luca.

Vanaf dat moment waren we zo veel beter, dat het er niet op leek dat het een wedstrijd tussen de nrs 1 en 2 was. We kregen enorme kansen en tikten Heracles helemaal weg. Maar paal, lat zat ons in de weg. Bij een mooie steekbal op Gilano ronde hij vakkundig af.

Na rust gingen we iets te ver uit elkaar spelen en gaven we veel ruimte weg waardoor het spel er niet beter op werd. Gelukkig maakte Luca de bevrijdende 3-1 ,en hebben we de wedstrijd “professioneel” uitgespeeld. Ook dat doen we goed.

Daarnaast afgelopen zaterdag een oefenwedstrijd tegen SVVN gespeeld.

Dit was een wat mindere wedstrijd, mede omdat de uitdaging van competitie er niet meer is. We kwamen nog prima op 1-0 door een doelpunt van Daimian, die alert was voor de goal en tussen een aantal spelers de bal in kon schieten. Daarna kwam SVVN terug en zelfs op voorsprong.

Maar we rechten onze rug en gingen wat beter spelen. Een droge harde knal van Dean was de gelijkmaker en uiteindelijk besliste Gilano de wedstrijd.