WEEKVERSLAG JEUGDOPLEIDING FASE 2 SPEELRONDE 6

Het is al wel 100 keer voorbij gekomen dit weekend. Maar wat zijn wij als club trots dat wij eindelijk weer een elftal in kunnen schrijven op divisieniveau. PH JO13-1 bekroonde zich afgelopen zaterdag namelijk tot kampioen van de hoofdklasse. Wil je weten hoe? Dat lees je verder op in de wedstrijdverslagen. Maar er volgen nog meer kampioenen de komende week. JO9-1 en JO12-1 kunnen bij een positief resultaat ook een feestje bouwen. Verder lees je in het weekverslag alles over de winteractiviteiten. Kortom weer genoeg leesvoer!

Met sPHortieve groet,

Arjan Laarman
Coördinator Algemene Jeugdzaken

WINTERTOERNOOI O8 T/M O11
Op woensdag 3 januari vindt er een onderling toernooi plaats. Voor de teams in deze leeftijdscategorie verzoek om te inventariseren welke spelers er mee doen. Aanmeldingen kunnen doorgegeven worden aan Koen van Reeuwijk.

FEDERATIE ALMELO/TUBBERGEN ZAALVOETBAL TOERNOOI
Op zaterdag 6 en 13 januari vind het jaarlijkse zaalvoetbal federatie Almelo / Tubbergen toernooi plaats voor O8 t/m O11 teams. Voor PH doen dit jaar JO8-2, JO8-3, JO9-2, JO9-4, JO11-1 en JO11-2 mee. Het speelschema is onlangs gedeeld in de groepsapps.

JO8-2

Vanmorgen mocht PH jo8-2 uit tegen BWO mo8-1. De eerste 15 minuten waren beide partijen aan elkaar gewaagd. En de stand bleef dan ook 0-0. Daar kwam dan PH met een mooie goal gevolgd door BWO dit bracht de 1-1. Na een korte rust en kant wissel kwam PH op voorsprong van 1-4. Daarop volgde nog een paar mooie goals van PH die ons op een eindstand van 1-10 brachten in deze spannend wedstrijd waar beide teams aan elkaar gewaagd bleken. Op na volgend weekend de laatste wedstrijd van deze fase voor de winterstop.⚽

PH JO8-3
PH JO8-3 – ATC MO8-1. Vandaag was het genieten om te zien welke stappen de spelers de afgelopen weken hebben gemaakt, persoonlijk en als team. Er was een duidelijke rolverdeling te zien van verdedigers en aanvallers, waardoor we onszelf ruimte gaven om te voetballen. Binnen 10 minuten stonden we 2-0 voor. We hadden een goed gevulde bank van 3 spelers, na het inbrengen van deze spelers gingen we op dezelfde voet verder en liepen uit naar 4-0. ATC kwam nog even terug tot 4-1, maar door goed samen te spelen werd de eindstand op 8-1 gezet. De manier waarop deze eerste overwinning door het team werd gevierd en ze elkaar aanmoedigden bij het nemen van de penalty’s was ook geweldig om te zien.

PH JO9-1
Vandaag speelde de jo9-1 thuis tegen Achilles. We begonnen de 1e 10 minuten heel sterk met hele goeie druk na voren. Met goed samen spel en wat mooi uitgespeelde aanvallen, daardoor vielen er veel goals. Eindstand 12-3. Volgende week kampioens wedstrijd uit naar VMC👀🙌🏼.

PH JO9-3
Vanochtend speelde PH JM/9-3 een uitwedstrijd tegen MVV JO9-1. In de eerste 10 minuten werd er niet gescoord van beide kanten. Na een korte rustpauze werden de kinderen aangemoedigd om beter te spelen en dit had resultaat, want er werden goals gemaakt! We stonden zelfs even voor, maar helaas duurde dat niet lang. In de laatste minuten werd er wat slordig gespeeld en gaven we de tegenstander te veel ruimte om doelpunten te maken. Ook waren er van onze kant twee eigen doelpunten gemaakt, waardoor we de wedstrijd met 3-5 hebben verloren.

Volgende keer beter! ⚽️💪

PH JO9-4
Vandaag speelden we met JO9-4 een uitwedstrijd tegen SVZW JO9-3 in Wierden. Het was een leuke en leerzame wedstrijd die we helaas hebben verloren met 5-2, maar het had ook net zo goed 5-5 kunnen worden als een paar spelers iets rustiger waren gebleven. We zien gelukkig wel vooruitgang in het team.

Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop: thuis👊

PH JO10-1
Vanochtend mocht de jo10-1 het opnemen tegen AVC Heracles.

Na een gelijk opgaande wedstrijd na 2 kwarten een stand van 2-2.  Over en weer kansen,een gelijk opgaande wedstrijd. Waar de kansen er bij ons niet in gingen was dat bij de tegenstander wel anders. Na de derde kwart was de stand 2-4. Uiteindelijk een eindstand van 2-7.

Wel een beetje geflatteerd, waar wij de kansen hebben laten liggen wist avc ze wel af te maken helaas.

Op naar volgende week, nieuwe ronde nieuwe kansen.

PH JO10-2
Vandaag begonnen we bij jo10-2 de dag met opnieuw een afmelding. Daardoor opnieuw het vooruitzicht te moeten beginnen aan de wedstrijd met maar 5 spelers. Gelukkig kon Kenji ons team versterken. We mochten uit naar TVC. Ph kwam gedurende de wedstrijd steeds beter in het ritme,  helaas gingen de kansen die we kregen er niet allemaal in. Helaas verloren,  maar goed gestreden,  eindstand 3-8

Vandaag hadden de jongens van PH JO10-4 het behoorlijk zwaar in de wedstrijd tegen SVZW. In het begin leken ze wat vermoeid en worstelden ze met hun eigen spel. Maar tegen het einde gooiden ze alle remmen los en scoorden zelfs een paar doelpunten. Helaas was het te laat, eindstand: 7-3 voor SVZW.

Toch verdienen de jongens een compliment voor die late opleving! ⚽👊

PH JO11-1
Vandaag mochten wij het op nemen tegen de andere geel zwart gestreepte uit onze competitie namelijk DOS’37 JO11-1. De vorige editie van deze wedstrijd werd er met 1-8 verloren. Het was een totale offday voor onze boys en girl destijds. Dat het vandaag anders moest was duidelijk. Qua resultaat gebeurde dat ook, maar het veldspel was erg slordig vandaag. De wedstrijd werd wel gewonnen met 4-3. Volgende week wacht ON JO11-2. Een gevecht om de 3e plek! Nog één keer vlammen dus.

PH JO11-2
Vanochtend speelde JO11-2   tegen SVV ’56. Het was een leuke wedstrijd, en ging aardig gelijk op. Na het eerste kwartier stond PH 2 -0 voor, maar helaas 4-2 achter in de helft.

Ze hebben nog wel terug kunnen komen tot 3-4 maar meer zat er in niet in.

Genoeg voor de trainer om aan te werken want de jongens speelden echt een zwakke wedstrijd

PH JO11-3
Voor JO11-3 stond dit weekend de uitwedstrijd tegen SVVN Nijverdal op het programma. We begonnen goed, hadden de wedstrijd mooi onder controle. Maar bij een hard afstandsschot stond het toch 1-0 en even later 2-0. De koppies gingen gelukkig niet hangen. Het team deed er alles aan, en we kwamen nog terug tot 2-1. Maar de verdiende gelijkmaker kwam er helaas niet meer. Er had meer ingezeten!

PH JO12-1
Vandaag mocht JO12-1 weer aantreden voor hun een na laatste wedstrijd van fase 2. Voor aanvang van de wedstrijd stonden we nog ruim aan kop maar we moesten tegen de nummer 3 (dos) uit onze poule. Je weet dus nooit hoe het zal gaan lopen! Nou we begonnen slordig en soms onzuiver waardoor we na het 1e kwart maar met 1-0 voorstonden ipv ruimer.  Na een paar omzettingen in de 2e fase en een speedy Gonzalez in het veld die overal langs heen liepen stonden we na de 1e helft met 4-1 voor. Onze tegenstanders ging wat harder spelen en begonnen soms te zeuren op het veld maar daar lieten we ons niet door weerhouden. Zodoende liepen we in de 2e helft uit naar een 10-2 overwinning en liggen we nog steeds op koers voor ons 1e kampioenschap. Top gevoetbald boys en girl en volgende week nog 1x knallen.

PH JO13-1

Vandaag was de grote dag waarin wij ons kampioenschap in de hoofdklasse gingen vieren. Aan alles was gedacht! Muziek vooraf, vuurwerk, medailles, schaal en een groot feest in de kantine met alle ouders, broertjes en zusjes. Maar eerst moest er nog gevoetbald worden. Tegenstander was de nummer 2 de Tukkers JO13-1. Vanaf het begin was het duidelijk waarom wij de beste ploeg uit de competitie zijn. De Albergenaren stonden meteen onder druk en kwamen niet aan het voetballen toe. Met name de automatismen in ons team waren zichtbaar. Het doordrukken van links en rechts op beide backs wierp daardoor zijn vruchten af. Er werd dankbaar gebruik gemaakt van de fouten achterin. Met een mooi afgewerkt doelpunt van Sepp gingen we dan ook lekker met een 1-0 de rust in.
De tweede helft gingen wij ook vrolijk verder met waar wij gebleven waren. Binnen een mum van tijd lag de 2-0 van opnieuw Sepp in het netje. Daarna stuurde Tim, Cenk met een geweldige pass alleen op de keeper af en bam het was al 3-0. Leuk combinatiespel maar ook af en toe te opportunistisch. Daardoor kwamen de Tukkers er een paar keer gevaarlijk uit. Het leverde ze dan ook een doelpunt op. Het was dus nog even bij de les blijven. Gelukkig was het Tim die keurig afrondde in een 1 op 1 actie richting de keeper. 4-1 en daarmee leek de wedstrijd beslist. De laatste 5 minuten werden alle wissels nog even ingebracht waardoor het balans uit het team een beetje verdween. Hier maakte de Tukkers dankbaar gebruik van. Gelukkig kwamen ze niet verder dan de 4-3. Na het laatste fluitsignaal was het één dolle bende. De promotie naar de 4e divisie werd uitbundig gevierd door de boys. Tijmen, Julian, Ivan, Ky-mani, Daley, Valentijn, Tim, Milan, Duuk, Sepp, Cenk, Onur en Semmy van harte gefeliciteerd!