Weekverslag Jeugdopleiding Fase 2 Week 1

Weekverslag jeugdopleiding fase 2 week 1

WEEKVERSLAG 1 FASE 2 PH ALMELO JEUGD

Een nieuwe fase is aangebroken waarbij wij ook een nieuw team kunnen verwelkomen. PH Almelo JO8-3 maakte namelijk een fantastisch debuut (zie foto). Ook de andere teams maakten weer een mooie start van fase 2 mee. Verder blikken wij in dit weekverslag alvast vooruit op een aantal activiteiten georganiseerd door de activiteitencommissie. Dat en meer lees je in dit weekverslag.

Veel leesplezier!

Met sportieve groet,

Arjan Laarman
Coördinator Algemene Jeugdzaken

Sinterklaas

Sinterklaas is alweer onderweg richting Nederland. Ook zal hij PH Almelo dit jaar niet overslaan. Tijdens de trainingsavonden op woensdag 29 november en donderdag 30 november zal hij even langskomen bij de kinderen in de onderbouw.

Spooktocht

Op vrijdag 12 januari staat de spooktocht weer op het programma. Voor alle JO11 t/m JO15 en MO11 t/m MO15 zal het weer lekker griezelen worden. Zet de datum vast in je agenda.

Team van de week

Op zaterdag 18 november is PH JO9-1 team van de week bij de wedstrijd PH 1 – Barbaros 1. Afgelopen zaterdag was dat PH JO8-2 (zie foto). Ondanks dat konden de kids ons eerste team niet naar de overwinning schreeuwen.

Wees zuinig op de spullen van PH

Het komt geregeld voor dat een kind of een team zijn of haar PH kleding kwijt is. Wij stellen aan het begin van ieders voetbalcarrière eenmalig kosteloos wedstrijdkleding ter beschikking. Wanneer je kleding kwijt raakt dien je dit zelf te betalen.

€37,50

Wisselen naar grotere kleding, kleinere kleding of als het stuk is, dan is het uiteraard ook kosteloos.

Voor meer info over kleding lees je in het Afspraken Beleid en Communicatie document van PH:

JO8-2

Zaterdagochtend mocht jo8-2 tegen NEO jo8-7. Op deze frisse ochtend mochten we de fase beginnen met een thuiswedstrijd. We kwamen op een voorsprong van 2-0. Al gauw kwam Neo terug met 2-1. De wedstrijd was spannend en ging gelijk op. PH was aan de iets sterkere hand en de eindstand was 12-4.

JO8-3

Vandaag was het zover dat ons team, PH JO8-3, zijn eerste competitiewedstrijd mocht spelen. Op het programma stond RKSV Bornerbroek JO8-2. Met een flinke achterban van ouders die de eerste wedstrijd van hun kind natuurlijk niet wilde missen kwamen we aan op sportpark van Bornerbroek.

Nog even kort samen de spelregels doornemen, de opstelling bekendmaken, een korte warming up en we konden beginnen. De tactiek kon snel over boord en zoals het hoort bij een eerste wedstrijd op deze leeftijd gingen we snel over op de kluitformatie. De linies werden dus mooi klein gehouden, maar toch wist de tegenstander zich er 9 keer doorheen te spelen. Zelf wisten we het netje drie keer te doen bollen bij de tegenstander en speelden we zeker niet voor spek en bonen mee. Er zit ontzettend veel plezier en potentie in ons

JO9-1

Afgelopen Zaterdag stond de 1e wedstrijd van fase 2 op het programma. Thuis tegen Lap Premiere. We begonnen niet heel sterk we waren beetje slap in duels. 2e 10 minuten ging het beter we waren strakker in duels en begonnen lekker te voetballen. Na de rust liepen we uit met een eindstand van 12-3. Een goed begin van fase 2.💪🏼⚽️

JO9-3

Vandaag stond dan de eerste wedstrijd van de 2e fase op het programma! We waren in de 1e fase kampioen geworden dus dat betekende een klasse hoger. Avc Heracles was de eerste tegenstander van de competitie! In de eerste 10 minuten kwamen we vrij snel op een 3-1 voorsprong door mooie doelpunten, het tweede blokje scoorden we er op los en brachten we de stand naar een 7-1. En in de derde en vierde 10 minuten bleven we gas geven en werd het uiteindelijk 11-1 voor de JO9-3 van PH, een goed begin van de 2e fase dus! 💪⚽️

JO9-4

Gisteren onze eerste wedstrijd gespeeld in fase 2, een uitwedstrijd: Holten 2JM-PH JO9 4JM.

Helaas stonden we door omstandigheden de eerste helft al snel dik achter, maar in de tweede helft ging het wel een stuk beter, het team bleef proberen en gaf niet op. Uiteindelijk helaas met 11-2 verloren.

JO10-1

Zaterdag begon de JO10-1 aan fase 2 van dit seizoen. Ons doel is om de goede lijn vast te houden die we aan het eind van fase 1 te pakken hadden. Deze keer was de Tukkers JO10-1 onze tegenstander. We begonnen ijzersterk aan de wedstrijd, het eerste kwart eindigde dan ook in een 2-0 voorsprong. Het tweede kwart was voor de Tukkers en de ruststand werd 2-2. Na de rust pakte het team het weer goed op. Uiteindelijk werd het een spannende tweede helft. Gelukkig voor ons konden we deze wel afsluiten met een 6-5 overwinning!

JO10-2

Jo10-2 mocht de eerste wedstrijd van deze nieuwe fase uit spelen bij svzw. Bij aankomst was er opluchting dat de jongens van de tegenstander in ieder geval geen kop groter waren. Er werd lekker gevoetbald in een heerlijk zonnetje. Er werd gescoord (waaronder in eigen doel) en er werd gelachen. Ze mochten met een mooie overwinning van 4-9 naar huis.

JO10-4

In een spannende uitwedstrijd op het terrein van ON heeft PH JO10-4 laten zien wat ze waard zijn. Ondanks een aanzienlijke voorsprong halverwege de wedstrijd, bleef ON aandringen en maakte de wedstrijd tot het einde toe spannend. Uiteindelijk trokken de jonge talenten van PH JO10-4 de overwinning over de streep en wonnen ze de wedstrijd nipt, uitslag: 8-9. Het was een geweldige teamprestatie waar zowel de trainer als de spelers trots op zijn.

MO11-1

De wedstrijd tussen SVO Wierden MO-11 en PH Almelo MO-11 eindigde in een 8-2 nederlaag voor PH Almelo. Toch lieten de meiden bij momenten goed spel zien, maar er waren enkele aandachtspunten die te vaak niet werden uitgevoerd. Voor de rust slaagde Diara erin om het enige doelpunt voor PH Almelo te scoren, wat resulteerde in een ruststand van 3-1 in het voordeel van Wierden.

Na de rust had keepster Isabella helaas wat pech met enkele tegendoelpunten. Verder scoorde een erg goede speelster van Wierden in de eindfase nog 3x wat de einduitslag van 8-2. Tyshara pikte ook weer een doelpuntje mee voor PH. We ‘wonnen’ wel de penaltyreeks met een speciale vermelding voor keepster Isabella, die bijna alle ballen wist tegen te houden, op één penalty na.

JO11-1

JO11-1 speelde vanmorgen tegen STEVO in Geesteren. Een tegenstander wat ons niet echt ligt. Vorig seizoen hadden wij moeite met de manier van spelen. Lange ballen, veel fysieke duels en puur resultaatgericht. Vandaag afgesproken om uit de duels te blijven door zelf te gaan voetballen. STEVO werd dan de eerste twee kwartjes volledig weggespeeld. Daardoor gingen wij ook terecht met een 0-2 voorsprong rusten. Daarna ging het helaas weer mis en gingen wij teveel mee in hun spel. Ook waren wij onder de indruk van de intimidatie van de spelers, trainers en ouders. Met lange halen en snel thuis voetbal wist STEVO de stand gelijk te trekken. Helaas 2-2 na een fantastische eerste helft.

JO11-3

JO11-3 had zaterdag een thuiswedstrijd. Helaas geen wissels ivm een paar afwezigen. Maar desondanks hebben we ons prima staande weten te houden. De uitslag van deze spannende wedstrijd was 2-2!

JO12-1

Vandaag mocht JO12-1 hun 1e wedstrijd van de 2e fase aanvangen tegen DES. Het leek erop dat de 2 weken zonder wedstrijd hun goed had gedaan want we walsden in het 1e kwart over de tegenstanders heen. We ging met 5 -0 en mooi voetbal het 2e kwart in. Helaas stokte de doelpunten machine in het 2e en 3e kwart. We startte het laatste kwart maar😉😉😋met een 8-0 voorsprong😅😅. Omdat een speler van ons vandaag jarig was en hij de keepers per kwart mocht bepalen. Stond in het laatste kwart een onervaren keeper op goal. Helaas niet de 0 weten te houden maar de boys en girl hadden er lol om😀😀. We hebben de wedstrijd met een 9-2 winst naar huis(PH) gebracht. Tot gespeeld en volgende week weer vlammen.

JO13-1

Voor de boys van JO13-1 was vorige week fase 2 al begonnen. Toen werd er gelijk gespeeld met 3-3 tegen SDC’12 JO13-1. Dit keer stond Rood Zwart JO13-1 op het programma. Ook dit keer kwamen de boys niet verder dan een gelijkspel. 4-4 was de eindstand. Gelukkig werd de avond goed afgesloten met een teamuitje bij Screams in Avonturenpark in Hellendoorn.