WEEKVERSLAG JEUGDOPLEIDING FASE 2 WEEK 4

Fase 2 nadert zijn ontknoping. Er zijn weer diverse teams die op titelkoers liggen. De komende 3 weken zullen wij zien waar het allemaal zal eindigen. De club zit weer volop in de lift en daar zijn wij zeer trots op. Dit valt ook te lezen in de wedstrijdverslagen hier verderop. Ook zijn de vakgroepen weer volop bezig met het voorbereiden van diverse activiteiten. Zo besteden wij aandacht voor de goedheiligman, is er weer een nieuwe team van de week en zit de spooktocht er weer aan te komen. Tevens kunnen wij vermelden dat er een nieuwe vakgroep binnen PH is. Kortom weer genoeg te lezen.

Met sportieve groet,

Arjan Laarman
Coördinator Algemene Jeugdzaken

Hij komt, hij komt!

Sinterklaas komt deze week de jeugd t/m O10 een bezoek brengen. Tijdens de trainingen van dinsdag en woensdag heeft hij even tijd vrijgemaakt.

Team van de week
Dat ons vlaggenschip een overwinning nodig heeft is duidelijk. Daarom hopen wij dat JO9-2 daar een mooie bijdrage aan geeft. Zij zullen aanstaande zaterdag team van de week zijn bij de wedstrijd PH 1 tegen SV Gramsbergen 1.

Spooktocht

De activiteitencommissie is weer volop bezig. Zo heeft ook het eerste spooktocht overleg plaats gevonden. 12 januari is het zover. Het schijnt weer een leuke, gezellige maar vooral spannende vrijdagavond te worden.

Vakgroep werving en promotie
Deze week staat het eerste overleg op het programma van een nieuwe vakgroep binnen PH. Vakgroep werving en promotie zal zich met name richten om het ledenbestand van de jeugd nog meer te vergroten. Daarnaast willen zij zich ook richten op het promoten van PH middels merchandise. Wat is er nog mooier dan een echte PH sjaal om je nek in de wintermaanden. Of komende zomer met PH slippers chillen aan het zwembad.

TRAININGEN 5 DECEMBER (PAKJESAVOND)
Veel voorkomende vraag van het afgelopen weekend is of er 5 december getraind wordt i.v.m. pakjesavond. Wij als club willen de kinderen altijd zoveel mogelijk laten voetballen. Wij laten de teams hier dus vrij in. Inventariseer even binnen je team of er genoeg animo is deze avond. Als er teams zijn deze avond met een ondercapaciteit kijk dan even of je teams kan samenvoegen.

JO8-2
Deze frisse zaterdagochtend mocht PH jo8-2 richting RKSV Bornerbroek jo8-2. Ook hier werd weer een mooi spel neergezet de eerste 20 minuten zowel van PH als van RKSV Bornerbroek. Helaas nadat we van PH voorstonden met een stand van 3-5 werd de tegenstander door de trainer geïnstrueerd om wat gemener te spelen. Ondanks dat we echt hard hebben moeten werken gingen we met winst na huis en bleven we tot nu toe onoverwinnelijk. De eindstand mocht er zeker zijn 3-7. Trots op de jongens en meiden van jo8-2. Op na volgend weekend! ⚽⚽

JO8-3
Vandaag speelden wij, PH JO8-3, thuis tegen Achilles MO8-1. De laatste weken zagen we het team met sprongen vooruit gaan, dus de verwachtingen waren hoog. Maar dat zo’n ontwikkeling niet in een rechte lijn naar boven gaat was vandaag helaas te zien. Tijdens deze koude ochtend kwamen we eigenlijk geen moment in de wedstrijd, waren we vaak te afwachtend bij balbezit van de tegenstander en wisten we in balbezit niet vaak gevaarlijk te worden. Eindstand 1-9. Snel maar weer die stijgende lijn terugpakken, met het enthousiasme tijdens de training hebben we daar alle vertrouwen in!

JO9-3

Vandaag stond ON op het programma voor de JO9-3. We wouden veel samenspel zien en dat kwam er in de eerste 20 minuten. Veel mooie goals en mooi samenspel bracht de ruststand tot 1-4 voor PH. In de tweede 20 minuten hadden we het moeilijk, ON kwam veel op onze helft en ze kwamen veel meer aan het voetballen. ON maakte een aantal goals, maar toch maakte Ph na 40 minuten de meeste goals en werd de eindstand 6-7 voor PH Almelo 💪⚽️

JO10-2
Jo10-2 mocht thuis spelen tegen on. Helaas hadden we 4 afmeldingen waardoor er maar 5 spelers overbleven. Na overleg met de tegenstander, die met 9 spelers kwamen, toch begonnen aan de wedstrijd 5×5. Het was een mooie gelijkwaardige wedstrijd, echter vlak na het begin van het tweede kwart werd door de tegenstander gevraagd de wedstrijd na tweede kwart af te ronden ivm de kou. Hier hadden vooral zij last van met de vele wissels.
Ph mocht er met de winst vandoor met een eindstand van 5-2

JO10-4
Het team Daarlerveen JO10-1 van trainer Ramon Zomer (oud-speler van o.a. FC Twente en ploeggenoot van Wout Brama) heeft vandaag de jongens van PH JO10-4 weer met beide beentjes op de grond gezet. Op een heus knollenveld in daarlerveen, waar de koeien nog van weg zouden blijven kwam PH geen moment aan het voetballen. Het eerste kwart liep nog redelijk en we kwamen op een riante 0-2 voorsprong, doordat onze keeper de sterren van de hemel keepte met een aantal katachtige reddingen. In het deel daarna liep de wedstrijd voor PH volledig in de soep, eindstand 13-3 en de tenues vol met modder. Dat onze jongens daar niet van houden was duidelijk, doordat de termen ‘bah’ en ‘ielll’ meermaals de revue passeerden op deze druilerige zaterdagochtend. Werk aan de winkel! Op naar volgende week.

JO11-1
Na een gelijkspel en een nederlaag werd het nu weer eens tijd voor een overwinning. En dat lukte ook. Tegenstander KOSC JO11-1 werd daarvan de dupe. De “Siepels” hadden het van meet af aan moeilijk. Met gelegenheidsspits Benjamin voorop stond de druk er goed op. Het resulteerde dan ook in veel doelpunten. Na de 5-0 in de tweede helft ging de trainer de boel even husselen. Daardoor verdween de automatisme en kon de tegenstander wat terugdoen. Eindstand werd 6-3.

JO11-2
Jongens 11-2 begonnen zaterdagochtend wat voorzichtig, we spelende uit tegen de meiden van de Tukkers in Albergen.
Eerste minuten daarom ook vrij snel 2 doelpunten achter.
Hierna lieten de jongens als snel leuk voetbal zien, mooi samen spel, positie staan, en ochtend getrakteerd op 10 doelpunten.
Indy, Simon en Jack 💫 spelers.

JO11-3
Vandaag stond er een uitwedstrijd op het programma tegen den ham jo11-5. De wedstrijd begon slordig, we probeerden goed op te bouwen vanuit achteren maar door goed druk van de tegenstander kwamen we op een 2-0 achterstand, daarna kwamen we nog steeds niet echt lekker aan het voetballen en zaten we op elkaar te zeiken en op de scheidsrechter doordat hij naar onze mening een paar fouten maakten, tijdens de rust de jongens gemotiveerd om toch door te gaan want de kansen lagen er echt echter mocht dat niet baten en eindigde de wedstrijd in een 4-0 nederlaag. Veel verbeterpunten gezien maar ook een paar goeie dingen waarop we hebben getraind zoals het groot/breed maken van het veld. Hopelijk pakken we onze eerste overwinning van fase 2 tegen svzw aankomende zaterdag!

JO12-1
Gisteren mocht PH JO12-1 aantreden tegen deto. We begonnen niet al te best maar stonden toch gauw op een 3-0 voorsprong. De tegenstanders kregen ook nog wel een aantal mooie kansen maar onze keeper haalde deze er mooi uit. Gaande de wedstrijd werd het spel niet veel beter meer we bleven wel vechten waardoor we makkelijk uitliepen. De ene lelijke goal werd opgevolgd door een ander mooi uitgespeeld doelpunt. Uiteindelijk goed gestreden en een 12-1 overwinning behaald.

JO13-1

Vandaag konden wij weer een stap zetten richting de 4e divisie. Dan moest er wel afgerekend worden met standsgenoot Oranje Nassau JO13-1.  Ondanks dat de Oranjehemden hekkensluiter zijn blijven dit soort wedstrijden altijd wel een dingetje. De vorige wedstrijd eindigde in een moeizame 1-1. Maar de vorm van de laatste weken werd gelukkig doorgetrokken. Eigenlijk kon ON er geen moment een wedstrijd van maken. Met 5-0 werden ze dan ook weer naar de andere kant van Almelo gestuurd. Nog 2 finales en dan weten wij waar wij aan toe zijn.

JO13-2
PH JO13-2 had afgelopen week twee wedstrijden met de inhaalderby thuis tegen SV Almelo op donderdag en de uitwedstrijd zaterdag tegen SV Hector uit Goor.

De Almelose derby tegen SV Almelo werd gespeeld op een avond met wisselvallig herfstweer. Het weer mocht voor PH de pret niet drukken, gelijk vanaf de aftrap zette PH de tegenstander onder druk. Maar een goal bleef uit ondanks de kansen die PH kreeg, maar de jongens bleven voetballen en pas later in de eerste helft werd de ban gebroken en werd het voor rust nog 3-0. Na de rust hield PH de druk erop en werd het al snel 4-0, tussendoor kwam Almelo toch nog op 4-1. Maar uiteindelijk werd de derby beslist met een 5-1 eindstand.

Zaterdag speelden de jongens van JO13-2 uit in Goor tegen SV Hector. De wedstrijd begon voor PH erg stroef en binnen 5 minuten scoorde Hector, na wat slordigheidjes achterin bij PH, de 1-0. Het werd een zware eerste helft voor beide partijen, er kwamen kansjes voor Hector op de 2-0, maar die bleef gelukkig uit. Maar ook PH kreeg de nodige opgelegde kansen op de gelijkmaker maar deze werden niet benut. Het was een spannende eerste helft, die zomaar voor beide partijen doelpunten had kunnen opleveren. Uitblinker bij PH was zeker in de eerste helft onze keeper Matthias met een aantal zeer belangrijke en geweldige reddingen op ballen van afstand en één-op-één met een tegenstander!

In de tweede helft veranderde het spelbeeld in het voordeel van PH, er werd meer druk gezet en de jongens bleven ondanks de achterstand lekker voetballen. Er kwamen weer legio kansen die niet werden benut, totdat halverwege de tweede helft PH na een aanval over rechts de verdediging van Hector het nakijken liet en PH toch nog verdiend scoorde 1-1! Het verdere verloop van de wedstrijd was PH de betere ploeg en af en toe probeerde Hector nog wat terug te doen, maar onze verdediging controleerde en neutraliseerde de aanvalspogingen van Hector. De eindstand van deze wedstrijd bleef steken op 1-1!

JO19-1

Vorige week tegen ENTER 19-1

Wedstrijd waarin het voetballen niet al te best ging. Veel de lange bal en dat had met name ook met de tegenstander te maken. Desondanks heel veel kansen maar 1 kans tegen en het stond 0-1. We bleven drukken en het uiteindelijk terecht de 1-1.

Zoals Gerwin en Ik na afloop ook tegen de trainer zeiden, de keeper was echt weergaloos. Hield alles eruit, echt fantastisch om te zien maar vervelend voor ons 1-1

Dinsdag hebben we tegen des 19-1 gespeeld. Een zeer goede wedstrijd, vanaf minuut zaten we er vol op, kregen we kansen en deze werden dan ook direct benut. We winnen met 8-1, maar als we 13/14 keer scoren dan zou dat echt niet raar zijn.

Nu stond een topper op het programma. PH- Hulzense Boys 19-1.

Ik denk 2 teams die op hoge intensiteit willen spelen. Super spannende en vriendschappelijke pot waar alles in zat. Hard maar fair en met mooie aanvallen en fouten.

In de eerste helft hebben wij het laten liggen. We beginnen echt heel goed maar moeten ons zelf belonen met 3-4 goals. Daarna kwam Hulzen er steeds beter in. Echt een goed voetballende ploeg. Leuk om te zien dat we ons daaraan kunnen meten.